Κυνικοί και Επικίνδυνοι.

Τίς διατάξεις που καταψηφίστηκαν κατά την ονομαστικήψηφοφορία της Τετάρτης  ο υπουργός οικονομικών θα τις επαναφέρει στο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα για να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη.

«Πηγή εφημ. Τα Νέα.»

Έπειτα από τα παραπάνω πιστεύετε ότι αυτό που έγινε προχθέςστην βουλή ήταν λάθος ;

Όταν κάποιος πάει να περάσει ένα άρθρο που καταψηφίστηκε ως ψηφισθέν το ολιγότερο παρανομεί.  Οι δικαιολογίες ότι έκαναν λάθος στο μέτρημα είναι για το νηπιαγωγείο.

Και τώρα επαναφέροντας τις απορριφθείσες διατάξεις μαζί με το πακέτο των μέτρων, προσπαθεί με εκβιαστικό τρόπο να αναγκάσει τους βουλευτές να ψηφίσουν τις ίδιες διατάξεις τις οποίες λίγες ημέρες πριν καταψήφισαν. Δηλαδή η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της. Έπειτα αναρωτιούνται γιατί απαξιώνονται οι πολιτικοί και γιγαντώνεται η ακροδεξιά.

Το άρθρο 4 αφορά την χρηματοδότηση του ΤΕΕ αλλά και την αναστολή διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου για 60.000 υπαλλήλους υπουργείων (σ.σ.επαναφέρει μέρος των «χρυσών» επιδομάτων  που ελάμβαναν ορισμένες κατηγορίες δημοσίωνυπαλλήλων όπως εφοριακοί, τελωνιακοί, κ.α.). καθώς και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχουν ανακύψει στη διαδικασία υλοποίησης των χρηματοδοτούμενων συμβάσεων δημοσίων έργων.(λες και είναι οι μόνοι που έχουν πρόβλημα ρευστότητας !!!)

Διαβάζοντας το περιεχόμενο του άρθρου γίνεται αντιληπτό γιατί τόση επιμονή στην υπερψήφιση του.

Ωστόσο,αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι διατάξεις του ΥΠΟΙΚ με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5% έως15%,  και η κατάργηση για τουςσυνταξιούχους των επιδομάτων (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και τοεπίδομα θερινής άδειας.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε για το αυτονόητο: το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των συνταξιούχων , να διασφαλισθούν τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα τους.

Συγκρίνετετην την κυβερνητική αντίδραση που επεδείχθη για το άρθρο 4 αφενός και για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφετέρου. Τσιμουδιά για την απόφαση του Ε.Σ.

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου