Μετάβαση απο την υποβάθμιση της ζωής μας στην απόλυτη εξαθλίωσή της.

? τρικομματική κυβέρνηση  αποφάσισε μία εξαιρετική συναλλαγή (ρουσφέτι) με τους εργατοπατέρες, για να μην μειώσουν τον μισθό των υπαλλήλων του Υπουργείου  Οικονομικών. ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ το βρήκαν,  «ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ».

Αυτοί που συνεχώς μας λένε ότι δήθεν τα πάντα επιβάλλει η Τρόικα, πως παραβίασαν όρο του μνημονίου;

Αντίθετα  για εμάς, από αυτά που διαρρεόυν , ετοιμάζουν ολοκαύτωμα, π.χ. μικτή κύρια σύνταξη  =2.200 ευρώ και επικουρική  σύνταξη = 300 ευρώ θα έχει περικοπή 2.500χ15% =375 ευρώ.

Δηλαδή αρπάζουν 375 ευρώ τον μήνα. Στην ουσία χάνεται το επικουρικό.

Τώρα εάν αφαιρέσουμε, όλες τις υπόλοιπες περικοπές που έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα, αφαιρέσουμε επίσης τον φόρο  και τις κρατήσεις του ασφαλιστικού φορέα  τότε αμφιβάλλω εάν στο τέλος από τα 2.500 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη) θα μείνουν καθαρά στην τσέπη  900-1.000 ευρώ(κύρια και επικουρική σύνταξη).

? λαθροχειρία είναι γνωστή, δεν υπολογίζουν τις νέες μειώσεις που ετοιμάζουν πάνω στο ποσό που απομένει όταν αφαιρεθούν  οι προηγούμενες  περικοπές από το ποσό της  μικτής σύνταξης που είχαμε όταν συνταξιοδοτηθήκαμε. Αλλά τι κάνουν οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι ;  θα υπολογίσουν τις νέες περικοπές απευθείας επάνω στο αρχικό ποσό που είχαμε όταν συνταξιοδοτηθήκαμε.

Δηλαδή, κάνουν περικοπές σε ποσό που δεν εισπράττουμε. Τέτοια είναι η φασιστική τους νοοτροπία. Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη.

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΤΑΙΣΜΑ ΜΠΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ? ΔΙΑΣΤΡΟΦ? ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Τ?Σ.

Από το 2010 που υπογράφηκε το πρώτομνημόνιο, συνηθίσαμε στην βίαιη αναδιάρθρωση του πλούτου που επέφερε την επίσης βίαιη αναδιάρθρωση των κοινωνικών τάξεων.

Συνηθίσαμε τις περικοπές μισθών και συντάξεων, συνηθίσαμε στις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες, συνηθίσαμε στην υποβάθμιση της ζωής μας σε όλους τους τομείς, υγεία,παιδεία,εργασία, συνηθίσαμε σαν κοινωνία να υπομένουμε με ανησυχητική απάθεια τη σκλαβιά μας.

Τι πρέπει να γίνει :

Nα απεγκλωβιστούμε από τον ξεπουλημένο και υποταγμένο στα συμφέροντα της εξουσίας συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ και των Συλλόγων Συνταξιούχων και να δημιουργήσουμε τις δικές μας ανεξάρτητες δομές ώστε να πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από μικρές και μεγάλες ομάδες στιςγειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα ΚΑΠ?, (όπως έγινε στην Φλώρινα, Καστοριά κ.α. για το πετρέλαιοθέρμανσης),  θα μπορέσουμε να καταργήσουμε στην πράξη αυτά που μας συμβαίνουν ώστε να εφαρμοστεί μια άλλη, συμβατή με τις αν� �γκες μας οικονομία και κοινωνία

Το παράδειγμα της Πορτογαλίαςμας δείχνει το δρόμο! Για να μην επιτρέψουμε την μετάβαση από την υποβάθμιση της ζωής μας στην απόλυτη εξαθλίωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου