...Ως πότε θα καθόμαστε απλώς να παρακολουθούμε τους εκτελεστές μας...

Αγαπητοί συνάδελφοι

Δεν είναι αλήθεια καιρός να αντιδράσουμε?

Ως πότε καθοδηγούμενοι, από το κομματικό παρελθόν μας,

(κατά κύριο λόγο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και ΔΗΜΑΡ), θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα

τα αλλεπάλληλα εξοντωτικά κτυπήματα της μνημονιακής τριπλέτας , προς τους συνταξιούχους και ειδικότερα εμάς του ΟΤΕ?

Ως πότε θα καθόμαστε απλώς να παρακολουθούμε τους εκτελεστές μας, να γκρεμίζουν την ζωή που χτίσαμε, δουλεύοντας 30 - 35 χρόνια, με σπουδές και εξειδικεύσεις χρόνων και καταβάλλοντας τεράστιες εισφορές?

 

Κάθε μέρα βλέπω στα ΜΜΕ αλλά και στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, τα μέτρα που επεξεργάζονται για να βρουν τα 11,5 ΔΙΣ, με σκοπό να μην πειράξουν τα  Ειδικά μισθολόγια και παθαίνω ΣΟΚ !

Όλα έχουν σαν στόχο την εξαφάνιση των συνταξιούχων και ειδικά εμάς του ΟΤΕ (ίσως και ΔΕΗ ),  λες και είμαστε εγκληματίες και μας τιμωρούν επειδή είχαμε  (τώρα πλέον ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ)  μια καλή σύνταξη..

 

Μιλάνε για όχι άλλες άδικες οριζόντιες περικοπές, για να διχάσουν την κοινωνία και βάζουν σαν στόχο αποκλειστικά εμάς,  με σκοπό να μας εξοντώσουν, να μας εξισώσουν με τις κατώτατες συντάξεις. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

 

 

Εμείς που είχαμε μια σχετικά καλή σύνταξη  ΔΕΝ ΚΛΕΨΑΜΕ , ΔΕΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,  αλλά με σπουδές χρόνων,  με εξετάσεις και δώσε εξετάσεις,  αποκτήσαμε πτυχία, εξειδίκευση, μπήκαμε σε έναν επικερδή οργανισμό, παίρναμε έναν καλό μισθό, ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

     Είναι λοιπόν δίκαιο να μας γκρεμίσουν την ζωή που χτίσαμε δουλεύοντας 35 χρόνια  καταβάλλοντας τεράστιες εισφορές και να μας εξισώσουν με κάποιον που δεν έχει καταβάλλει καθόλου, ή έχει καταβάλλει ελάχιστες εισφορές? Και ακόμη που δεν έχει και τα ανάλογα τυπικά προσόντα?

 

  Γιατί τότε σπουδάσαμε? Γιατί όλοι μας αγωνιζόμαστε να σπουδάσουν τα παιδιά μας?  Προφανώς για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Και όχι να έρχονται αργότερα κάποιοι  ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ του ΚΕΠΕ και να τα στήνουν στον τοίχο  ΣΑΝ ΕΝΟΧΟΥΣ  που πρέπει να πληρώσουν, ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, επειδή βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, από τις φτωχότερες εισοδηματικές τάξεις.

 

Εμείς οι συνταξιούχοι του  ΟΤΕ  έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από όλους τους Έλληνες.  Οι μειώσεις στις συντάξεις μας έφτασαν πλέον το 50%.

 Αυτό είναι όντως μεγάλη αδικία, γιατί εμείς τις έχουμε πληρώσει αυτές τις συντάξεις.  ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΨΕΙ,  ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΕΙ.

Και εδώ θέλω να απαντήσω στον χρυσοπληρωμένο πρόεδρο του ΚΕΠΕ, που σε ένα πρωινό του MEGA, είπε επί λέξει
- αυτό που λένε κάποιοι ότι εμείς τις συντάξεις μας τις έχουμε πληρώσει, δεν είναι σωστό, γιατί στην σύνταξη, εκτός από τον εργαζόμενο και τον εργοδότη συμμετείχε κατά το ένα τρίτο και το κράτος.
Και φυσικά συμμετείχε και το κράτος κε πρόεδρε του ΚΕΠΕ, γιατί ζούσαμε σε ένα κοινωνικό κράτος (με τα όποια ελαττώματα του) και όχι σε ένα φασιστικό έκτρωμα (του αποφασίζουμε και διατάζουμε) όπως πάει να γίνει τώρα. Αλλά ακόμα και έτσι να κάνετε, δηλαδή να καταργήσετε την συμμετοχή του κράτους στις συντάξεις, από εμάς ήδη έχετε κλέψει το 50% , υπερβαίνοντας κατά πολύ το 1/3 που ήταν η συμμετοχή του κράτους.

 

Συνάδελφοι, σχετικά με το επίδομα αδείας και τα Δώρα εορτών, ο μνημονιακός τους νόμος, που αυτοί έχουν ψηφίσει, ορίζει ότι τα δώρα και το επίδομα αδείας, χορηγείται σε όποιον είναι από 60 ετών και άνω και έχει μικτές μηνιαίες αποδοχές μέχρι 2500 ευρώ, συνυπολογιζομένων και του επιδόματος αδείας και των δώρων εορτών σε ετήσια βάση. Ακόμα και εδώ μας αδικούν κατάφωρα και μας εξαιρούν από την εφαρμογή αυτού του νόμου ισχυριζόμενοι ότι εμείς παίρνουμε 2773 Ευρώ τον μήνα.

 ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

 Οι ακαθάριστες συντάξεις μας είναι πλέον μικτά από 2000 ευρώ και κάτω, διότι οι εισφορές αλληλεγγύης και μειώσεις των νόμων  4024/11  και 4051/12  (όπως ρητά το αναφέρουν  οι ίδιοι οι νόμοι), αφαιρούνται από τον υπολογισμό της μικτής σύνταξης.

 

Οπότε όσοι από εμάς συμπληρώσαμε το 60ο έτος της ηλικίας μας,  δικαιούμαστε πλέον τα δώρα και το επίδομα αδείας.  Εγώ ήδη κατέθεσα σε δικηγόρο τα σχετικά έγγραφα για ασφαλιστικά μέτρα. Καλό θα ήταν, όσοι από εσάς είναι πλέον από 60 ετών και άνω, να κάνετε το ίδιο. 

 

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν,   να στρέφονται και πάλι εναντίον μας, προκειμένου να μην πειράξουν τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία προφανώς ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

 

Το  δίκαιο είναι  να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες για να βγούμε από την <<κρίση>> και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ. Για ποιο λόγο πρέπει να εξαιρεθούν κύριοι τα ειδικά μισθολόγια? Μήπως επειδή οι κυβερνώντες αισθάνονται ότι τα έχουν ανάγκη για να στηρίξουν την κυβέρνηση, ενώ εμάς τους συνταξιούχους δεν μας υπολογίζουν και προσπαθούν να μας στείλουν στον άλλο κόσμο?

Και εδώ θέλω να πω το εξής :

Τα ειδικά μισθολόγια που στην πλειοψηφία τους ανήκουν  στα κόμματα της  συγκυβέρνησης, γιατί αγωνίζονται  να σώσουν τα εισοδήματά τους και δεν κοιτούν να διευκολύνουν τα κόμματά τους?

 

Β. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ.

1 σχόλιο:

  1. Το βρωμερό και τρισάθλιο κράτος τους δεν συμμετείχε πουθενά. Ούτε 1/3 ούτε οποιοδήποτε άλλο ποσοστό.
    Εάν θυμάμαι τα ποσοστά ήταν :13% οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και 25% ο Εργοδότης ΟΤΕ.
    Αυτά που λένε είναι τερτίπια για να γλυτώσουν τα ειδικά μισθολόγια των πραιτόρων τους.
    Τους δικαστικούς τους χρειάζονται για να εκδίδουν τις αποφάσεις που αυτοί θέλουν και τους αστυνομικούς για να ξυλοφορτώνουν τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή