ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

1) Σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ, το 2007 στην Ελλάδα η πραγματική φορολογική επιβάρυνση για τα κέρδη δεν ξεπερνούσε το 15,9%. Την ίδια στιγμή η πραγματική φορολογική επιβάρυνση της εργασίας ήταν στο 35,1%, δηλαδή δυόμισι φορές μεγαλύτερη! Αυτά πριν από τα μνημόνια, πριν από τη φοροληστεία της τελευταίας τριετίας, πριν από τα χαράτσια. Μπορεί κανείς να φανταστεί πού έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα?

2) Τη δεκαετία του ?90 ο φορολογικός συντελεστής επί των επιχειρηματικών κερδών βρισκόταν στο 45%. Μετά από διαδοχικές «πατριωτικές» αποφάσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μειώθηκε πάνω από το μισό και κατέβηκε στο 20%. Τώρα, δε, ο φόρος επί των μερισμάτων για τα διανεμόμενα κέρδη των μεγαλοκαπιταλιστών πέφτει στο 10%!

3) Ενώ το έτος 2000, τα φυσικά πρόσωπα (κατά βάση μισθωτοί και συνταξιούχοι) πλήρωσαν το 52% του συνόλου των άμεσων φόρων και τα επιχειρηματικά κέρδη πλήρωσαν το 48%, μετά από μια τετραετία ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία τετραετία ΝΔ, το 2008 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωσαν το 70% του συνόλου των άμεσων φόρων και τα επιχειρηματικά κέρδη μόνο το 30%. Οι δε έμμεσοι φόροι, η πιο επαχθής και άδικη μορφή φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα, εκτινάχτηκαν το 2010 στο 60% επί του συνόλου των φορολογικών εσόδων.

4) Σήμερα και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος εξειδικεύεται με το υπό ψήφιση φορολογικό, επί του συνόλου των άμεσων φόρων, οι άμεσοι φόροι που πληρώνουν τα επιχειρηματικά κέρδη δεν ξεπερνούν το 7,4%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου